Voit valita haluamasi kielen alasvetovalikosta. You can select your preferred language from the drop-down menu. Du kan välja önskat språk från rullgardinsmenyn.

Huom! Suosittelemme, että käyttöönotto tehdään yhdessä tuen kanssa, niin voimme varmistaa, että kaikki menee oikein ja opastaa teidät alkuun. Voit pyytää asennuksen puh. 010-085 999. Edistyneet/kokeneet käyttäjät voivat tehdä asennuksen itse tämän ohjeen mukaan.

e-kassa MOD -apuohjelmalla voit nopeuttaa kuitin tulostusta, ohittaa tulostuksen esikatselun ja/tai tulostimen valintaikkunan ja kytkeä yhteensopivan asiakasnäytön e-kassaan. Lisäksi voit asettaa oletustulostimeksi tavallisen A4 tulostimen muita tulostuksia esim. raportteja varten ja tulostaa vain kuitit kuittikirjoittimelle.

Lataa ja asenna e-kassa MOD tästä

 

Tulostus e-kassa MOD avulla

Tarkista että kassassa on automaattinen tulostus päällä (Kassa - Asetukset - Tulosta kuitti automaattisesti myynnin lopuksi)

Luo uusi Google Chrome -pikakuvake työpöydällesi.

Klikkaa työpöydältä löytyvää Google Chrome -pikakuvaketta hiiren oikealla näppäimellä ja valitse Kopioi.

 

Klikkaa näppäimistöltä Ctrl + V, työpöydälle ilmestyy uusi Google Chrome -pikakuvake. Klikkaa pikakuvaketta hiiren oikealla näppäimellä ja valitse Ominaisuudet.

Avaa Ominaisuudet -ikkunassa Pikakuvake -välilehti ja lisää Kohde -rivin loppuun teksti --disable-print-preview alla olevan kuvan mukaisesti ja klikkaa OK.

Kun Chrome käynnistetään tästä uudesta pikakuvakkeesta, pitäisi tulostuksen tapahtua aina ilman esikatselua. Tämä uusi pikakuvake kannattaa selvyyden vuoksi uudelleen nimetä, jotta se erottuu normaalista Google Chrome -pikakuvakkeesta, joka käyttää esikatselua tulostuksessa.

 

Avaa e-kassa MOD, aseta Automaattinen tulostus -raksi päälle
Jos tietokoneella on useampi kuin yksi tulostin, esim. kuittikirjoitin ja tavallinen tulostin, tavallinen tulostin voi olla oletustulostin. Laita "Lähetä näppäin" -kenttään kuittkirjoittimen ensimmäinen kirjain esim. c = Citizen ja NS1000 kassapc:llä p.

 

Asiakasnäytön kytkeminen

NS1000 KASSAPC:n asiakasnäyttö ei tarvitse ajuria tai se on valmiiksi asennettu.

NS8035 asiakasnäytön ajuri tästä.

NS2000 asiakasnäytön ajuri tästä, valitse asennuksessa laitemalliksi BCD-2000.

Varmista että asiakasnäyttö on oikein asennettu (ajuri) ja tarkista oikea COM-portti Windows:n laitehallinnasta.

Valitse e-kassa MOD:ssa oikea COM -portti, tyhjennyskomento, rivinvaihto ja Asiakasnäyttö -raksi päälle. NS8035 -painikkeella saat oikeat asetukset NS8035 asiakasnäytölle, NS1000 (v1 ennen 1.1.2024 toimitetut) vastaavasti. NS2000 pitäisi toimia oletusasetuksilla (sama kuin NS1000), jos ääkköset ei näy oikein, klikkaa NS1000 asetukset ja laita Tyhjennyskomento 0C 1B 74 5

NS1000 v2 (1.1.2024 jälkeen toimitetut) Tyhjennyskomento 0C 1B 74 5 ja rivinvaihto D

Jos asetukset on oikein, asiakasnäytössä näkyy e-kassa.fi -teksti alleviivattuna

Tarkista että kassassa on asetettu asiakasnäyttö päälle (Kassa - Asetukset - Asiakasnäyttö)

 

Lisäohjeita, asetuksia, optiot, vapaaehtoiset ja vinkit

e-kassa MOD tulee olla käynnissä kun sen tulostusominaisuuksia tai asiakasnäyttöä käytetään.

e-kassa MOD automaattinen käynnistäminen

Windows -> Suorita -> shell:startup Kopioi Käynnistys -kansioon e-kassa MOD:n kuvake

 

Palaa ohjeisiin