Voit valita haluamasi kielen alasvetovalikosta. You can select your preferred language from the drop-down menu. Du kan välja önskat språk från rullgardinsmenyn.

Ohjelmaan on mahdollista tuoda tuotteita csv, xls ja xlsx-muodossa.

Tuotteiden tuonti-toiminnon löydät ohjelman päävalikosta Tuotteet -> Tuotteiden tuonti -kohdasta.

Kassajärjestelmä, Tuotteiden tuonti Excelistä

Tuotteiden tuonti -sivulla voit valita tuotetiedoston ladattavaksi tai voit ladata tyhjän taulukon jossa on valmiina sarakkaiden otsikot.

Kassajärjestelmä, Tuotteiden tuonti Excelistä

Tuotetietojen lisääminen taulukkoon

Lataa tietokoneellesi csv-, xls- tai xlsx-tiedosto lisätäksesi tuotetiedot taulukon riveille. Tiedosto sisältää otsikot sarakkaille joihin lisätään niihin kuuluva tieto. Otsikoiden tulee olla tiedoston ensimmäiselle rivillä ja tuotetietojen lisääminen aloitetaan riviltä kaksi.

Kassajärjestelmä, Tuotteiden tuonti Excelistä

Lisättävät tiedot

 • Tuotenumero: Tuotenumeron tulisi olla jokaisella tuotteella yksilöllinen. Jos tuoterivin tuotenumero löytyy jo joltain ohjelmaan lisätyltä tuotteelta, päivitetään tuotteen tiedot vastaamaan tuotuja tuotetietoja.
 • Tuoteryhmä: Tuoteryhmän nimi. Jos saman nimistä tuoteryhmää ei löydä niin ohjelma luo sellaisen. Jos tuotteella ei ole tuoteryhmää, voi tämän sarakkeen jättää tyhjäksi.
 • Viivakoodi: Tuotteen viivakoodin voi lisätä viivakoodikenttään.
 • Nimi: Tuotteen nimi
 • Ostohinta: Tuotteen verottoman ostohinnan voi lisätä sarakkeeseen jos tuotteen ostohinta on tiedossa. Ostohinnan voi halutessaan jättää tyhjäksi.
 • Myyntihinta: Tuotteen myyntihinta. Myyntihinta on pakollinen tieto jos tuonnin yhteydessä halutaan lisätä tuotteelle myös alennushinta. Myyntihinta sisältää myös arvonlisäveron.
 • Alehinta: Tuotteen alennettu hinta tai tarjoushinta. Alehintaa varten on syötettävä myös tuotteen myyntihinta. Kentän voi halutessaan jättää tyhjäksi jolloin tuotteelle ei aseteta alennushintaa.
 • ALV: Tuotteen arvonlisävero. Esim. 24, 14 tai 10. Lisää sarakkeeseen vain numero tieto ilman prosentti-merkkiä.
 • Määrä: Tuotteen varastosaldo. Kentän voi halutessaan jättää tyhjäksi.
 • Suosikki: Merkitse tuote suosikiksi lisäämällä sarakkeeseen arvon 1. Kentän voi halutessaan jättää tyhjäksi.
 • Kuvaus: Tuotteen tuotekuvaus
 • WooCommerce: Merkitse kenttään 1 jos haluat, että e-kassa vähentää myynnin yhteydessä varastosaldoa samalla tuotenumerolla WooCommerce-verkkokaupasta löytyvältä tuotteelta. Merkitse 0 jos et halua ominaisuutta käyttöön tuotteelle.

Alla esimerkki tuotetiedoista jotka on lisätty taulukon toiselle riville. Tuotteen tuotenumero 1000. Tuote lisätään "Tuoteryhmä 1" nimiseen tuoteryhmään. Viivakoodi on lisätty sille kuuluvaan sarakkeeseen kuten nimikin. Ostohinta, myyntihinta ja alv on niille määritellyissä kentissä sekä tuotteelle on annettu tuotekuvaus.

Kassajärjestelmä, Tuotteiden tuonti Excelistä

Kun tuotetiedot on lisätty taulukkoon voit aloittaa tuotteiden tuonnin valitsemalla tiedoston ja klikkaamalla Lähetä tiedosto -näppäintä. 

Kassajärjestelmä, Tuotteiden tuonti Excelistä

Tiedoston lähettämisen jälkeen siirrytään esikatselunäkymään joka näyttää tuotavien tuotteiden tiedot. Taulukon yläpuolella näytetään tieto siitä kuinka monen tuotteen tietoja ollaan päivittämässä sekä kuinka monta tuotetta tuodaan yhteensä.

Kassajärjestelmä, Tuotteiden tuonti Excelistä

Jos tuonnissa yritetään tuoda tuoteriviä jolle on asetettu alennus hinta mutta ei myyntihintaa, ohjelma ilmoittaa tästä esikatselun yhteydessä. Alehintaa ei tallenneta jos myyntihintaa ei ole asetettu. Virheelliset rivit on merkitty oranssilla värillä.

Kassajärjestelmä, Tuotteiden tuonti Excelistä

 Tallenna tuotteet napsauttamalla Tallenna tuotteet -näppäintä. Ohjelma palaa takaisin tuonnin alkuun jos tallennus onnistui.

Kassajärjestelmä, Tuotteiden tuonti Excelistä

Virhetilanteet

Tuonnin epäonnistuessa ohjelma antaa ilmoituksen virheestä. Virhetilanteessa kannattaa tarkistaa seuraavat asiat.

 • Tarkista ettei tuotavassa taulukossa ole tyhjiä rivejä
 • Tarkista ettei johonkin taulukon kentistä ole lisätty sinne kuulumatonta tietoa.

Tarvittaessa voit lähettää tiedoston tukeemme tutkittavaksi. Lähetä tiedosto sähköpostilla tuki (a) noteshot.fi osoitteeseen. Suurien tiedostojen kohdalla voit käyttää myös tiedostojen jakamiseen tarkoitettuja pilvipalveluita.

Palaa ohjeisiin