Rajapinnan käyttö vaatii Netvisorista Professional tai Premium -paketin. Tapahtumien lähetys sisältyy silloin kuukausimaksuun. (Netvisor hinnaston mukaisesti)

Huom! Suosittelemme, että käyttöönotto tehdään yhdessä etätuen kanssa, niin voimme varmistaa, että kaikki menee oikein ja opastaa teidät alkuun. Soita 010-085 999. Edistyneet/kokeneet käyttäjät ja tukihenkilöt voi ottaa palvelun käyttöön itse tämän ohjeen mukaan.

e-kassa - Netvisor integraation avulla voit lähettää e-kassan kassatapahtumat ja laskut Netvisoriin. Netvisor -ohjelmistorajapinta tulee ottaa ensin käyttöön Netvisorissa, jonka jälkeen voit syöttää tarvittavat käyttäjätunnisteen ja avaimen e-kassaan. Netvisor -integraation voit ottaa käyttöön e-kassassa Asetukset -> Netvisor -kohdasta.

Käyttöönottovaiheessa e-kassaan rekisteröidyn yrityksen y-tunnus tulee olla sama kuin Netvisoriin avatun yrityksen y-tunnus.

Netvisor -integraation käyttöönottoa varten tulee aktivoida Ohjelmistorajapintapalvelu Netvisorissa. Voit aktivoida palvelun valitsemalla yrityksen valikosta Ohjelmistorajapinta-otsakkeen alta Ohjelmistorajapinta ja tunnisteet

Ota käyttöön Ohjelmistorajapintapalvelun veloitus mikäli se ei vielä ole käytössä.

Integraatiota varten tulee luoda rajapintatunnus joka onnistuu Luo uusi rajapintatunnus -näppäintä klikkaamalla. Netvisor luo uuden käyttäjätunnisteen ja avaimen.

Siirry seuraavaksi Rajapintaresurssien oikeudet -sivulle määrittämään oikeudet rajapintaresursseille.

a) Valitse sivulla Valmiit integraatiot ja etsi integraatio nimellä e-kassa

b) Vaihtoehtoisesti voit lisätä myös Räätälöidyt integraatiot kautta. Valitse Räätälöidyt integraatiot ja etsi integraatio käyttöoikeusavaimella BE52B37D7DF51BE69C5CA0E1744A89F1

Valitse seuraavaksi Käyttöoikeudet -otsikon alta Note Shot Oy määrittääksesi integraation oikeudet.

Oletuksena kaikki oikeudet on Estetty -tilassa. Salli seuraavat resurssit.

  • Asiakaslistan nouto Netvisorista, customerlist.nv
  • Myyntilasku- ja -tilauslistan nouto Netvisorista, salesinvoicelist.nv
  • Myyntilaskun ja hyvityslaskun nouto Netvisorista, getsalesinvoice.nv
  • Myyntilaskun, hyvityslaskun tai -tilauksen tuonti Netvisoriin, salesinvoice.nv
  • Myyntisuorituslistan nouto Netvisorista, salespaymentlist.nv

 

Asetukset e-kassassa

Aseta raksi Käytössä -kohtaan ja syötä Netvisor käyttäjätunniste ja avain niille varattuihin kenttiin.

Tallenna asetukset ja tee sen jälkeen yhteystesti.

Yhteystesti -näppäintä napsauttamalla voit testata yhteyden (tallenna asetukset ensin).

Jos lähetät kassatapahtumat e-kassasta Netvisoriin

Kassatapahtumien lähetystä varten tulee asettaa raksi Lähetä myös kassatapahtumat Netvisor -järjestelmään.

Lähetystapa määrittää, lähetetäänkö kassatapahtumat Netvisoriin automaattisesti heti tapahtuman päätteeksi vai manuaalisesti käyttäjän haluamana ajankohtana.

Oletusasiakas:ta käytetään asiakkaana kassatapahtumille joille ei ole valittu asiakasta. Voit hakea asiakasta kirjoittamalla asiakkaan asiakasnumeron tai nimen hakukenttään ja valitsemalla asiakkaan avautuvalta listalta. Haku hakee Netvisorissa olevia asiakkaita, joten asiakas tulee olla Netvisorissa.

Kuittinumeron etuliite on numerosarja jonka haluat esiintyvän Netvisorin laskunumeron alussa. Etuliitteenä käytetään numeroa 1 jos etuliite -kenttä jätetään tyhjäksi. Tällöin esimerkiksi kassatapahtuman, jonka kuittinumero on esim. 1234, laskunumeroksi Netvisoriin tulee 100000000001234. Laskunumeron maksimipituus on 15 numeroa.

Maksutavat on lisättävä Netvisoriin, jotta kassatapahtumien suoritukset voidaan siirtää e-kassasta Netvisoriin. Syötä jokaiselle e-kassan maksutavalle vastaavan Netvisorin maksutavan nimi. Löydät maksutavat kirjautumalla Netvisoriin ja siirtymällä Myynti -> Perustiedot ja asetukset -> Maksutavat -sivulle.

Voit tallentaa asetukset Tallenna -näppäimellä.

Tuotteet pitää olla syötetty e-kassaan ja Netvisoriin. e-kassan tuotenumero pitää olla sama kuin Netvisor tuotekoodi. Tuotenumero ei saa sisältää Ä tai Ö kirjaimia. Jos tuotteet on valmiina toisessa järjestelmässä ne voi kopioida Execlin kautta toiseen.

Asiakas pitää olla syötetty molempiin järjestelmiin. Riittää että Netvisorissa on vain asiakaskoodi ja nimi, loput tiedot tulevat laskulle e-kassasta.

Jos laskuja tehdään myös Netvisorissa tai muun järjestelmän kautta, Netvisorin ja muun järjestelmän laskunumeroiden tulee olla eri sarjassa (isommassa) kuin e-kassan laskunumerot. e-kassan kuittinumerot alkaa yleensä 100000000000000 (15 merkkiä), joten Netvisorin ja muut laskut voi olla esim. sarjassa 200000000000000.

Laskun lähetys Netvisoriin.

Kassatapahtumien lähetys Netvisoriin.