Voit valita haluamasi kielen alasvetovalikosta. You can select your preferred language from the drop-down menu. Du kan välja önskat språk från rullgardinsmenyn.

Laskua lähettäessä on huomioitava, että asiakas- ja tuotetiedot tulee olla lisättynä Netvisoriin. ekassa osaa luoda asiakkaan ja tuotteen myös automaattisesti. Asiakas tunnistetaan asiakasnumeron perusteella eli ekassan asiakasnumero pitää löytyä asiakkaalta myös Netvisorin asiakaslistalta asiakaskoodina (laskulle tulostuu asiakkaaksi e-kassan lähettämät tiedot vaikka ne poikkeaisivat asiakkaiden tiedoista Netvisorissa). Riittää että Netvisorissa on asiakaskoodi ja nimi.

Jos jatkossa laskut kirjoitetaan ekassassa, ekassa osaa numeroida laskut myös kuittinumeroa pienempään sarjaan esim. 1000. Jos laskuja tehdään myös Netvisorissa tai muun järjestelmän kautta, Netvisorin ja muun järjestelmän laskunumeroiden tulee olla eri sarjassa (isommassa) kuin e-kassan laskunumerot. e-kassan kuittinumerot alkaa yleensä 100000000000000 (15 merkkiä), joten Netvisorin ja muut laskut voi olla esim. sarjassa 200000000000000.

Kassajärjestelmä, Laskun lähettäminen Netvisoriin

Tuotteet tunnistetaan e-kassan tuotenumeron perusteella eli e-kassan tuotenumero tulee olla perustettuna Netvisorin tuotelistalta tuotekoodina.

Kassajärjestelmä, Laskun lähettäminen Netvisoriin

E-kassa ilmoittaa mikäli jokin tieto puuttuu Netvisorista laskun lähettämisen yhteydessä. Alla olevassa esimerkissä asiakasnumerolla 1008 ei löydy Netvisorista asiakasta. Asiakas tulee tällöin perustaa Netvisoriin asiakaskoodilla 1008, jonka jälkeen laskun lähetys onnistuu.

Kassajärjestelmä, Laskun lähettäminen Netvisoriin

Kun lasku on lähetetty Netvisoriin, vahvista/lähetä laskut Netvisorissa -> Myynti -> Lähettämättömät laskut. Tai ota käyttöön automaattinen laskun lähetys (Myynti - Laskutuksen Asetukset - Automaattilähetys), jolloin Netvisor lähettää lähettämättömät laskut automaattisesti keskiyöllä.

  • Kuitti- ja laskunumerot? Onko Netvisorissa jo laskuja? Lasku- ja kuittinumerosarjat pitää asettaa niin etteivät mene päälekkäin/ristiin.
  • Kirjoitetaanko laskut jatkossa ekassassa vai Netvisorissa?
    ekassa osaa numeroida laskut pienempään laskunumerosarjaan kuin kuittinumero. Jos laskuja kirjoitetaan Netvisorissa, pitää ensimmäisen laskun numero asettaa suuremmaksi kuin kuittinumero esim. 200000000000001

Lähetä testilasku vaikka omaan sähköpostiisi, varmista että lasku tulee perille Netvisoriin ja sähköpostiisi. Tee sen jälkeen hyvityslasku.

Automaattilähetys

Netvisor: Myynti - Laskutuksen asetukset - Automaattilähetys

Kassajärjestelmä, Laskun lähettäminen Netvisoriin, Automaattilähetys

Valitse ainakin "Ohjelmistorajapinnan kautta tuodut laskut" ja laskukanavat joita haluaa käyttää (suositus valita kaikki). Sen jälkeen muodostuneet laskut lähetetään automaattisesti joka yö, hieman puolen yön jälkeen.

Suoritusten haku

Siirry Laskutus -> Suoritukset -sivulle ja ota käyttöön suoritusten haku hakeaksesi suoritukset Netvisor-järjestelmästä klikkaamalla Ota käyttöön suoritusten haku Netvisorista -näppäintä.

Kassajärjestelmä, Suoritusten haku Netvisorista

Avautuvasta ikkunasta valitaan Ota käyttöön. Suoritukset haetaan käyttöönottohetkestä alkaen. 

 Suoritusten haku Netvisorista

Palaa ohjeisiin