Laskua lähetettäessä on huomioitava, että laskulla olevat asiakas- ja tuotetiedot tulee olla lisättynä Netvisoriin. Asiakas tunnistetaan asiakasnumeron perusteella eli e-kassan asiakasnumero pitää löytyä asiakkaalta myös Netvisorin asiakaslistalta asiakaskoodina (laskulle tulostuu asiakkaaksi e-kassan lähettämät tiedot vaikka ne poikkeaisivat asiakkaiden tiedoista Netvisorissa). Riittää että Netvisorissa on asiakaskoodi ja nimi.

Jos laskuja tehdään myös Netvisorissa tai muun järjestelmän kautta, Netvisorin ja muun järjestelmän laskunumeroiden tulee olla eri sarjassa (isommassa) kuin e-kassan laskunumerot. e-kassan kuittinumerot alkaa yleensä 100000000000000 (15 merkkiä), joten Netvisorin ja muut laskut voi olla esim. sarjassa 200000000000000.

Tuotteet tunnistetaan e-kassan tuotenumeron perusteella eli e-kassan tuotenumero tulee olla perustettuna Netvisorin tuotelistalta tuotekoodina. 

E-kassa ilmoittaa mikäli jokin tieto puuttuu Netvisorista laskun lähettämisen yhteydessä. Alla olevassa esimerkissä asiakasnumerolla 1008 ei löydy Netvisorista asiakasta. Asiakas tulee tällöin perustaa Netvisoriin asiakaskoodilla 1008, jonka jälkeen laskun lähetys onnistuu.

Kun lasku on lähetetty Netvisoriin, vahvista/lähetä laskut Netvisorissa -> Myynti -> Lähettämättömät laskut. Tai ota käyttöön automaattinen laskun lähetys (Myynti - Laskutuksen Asetukset - Automaattilähetys), jolloin Netvisor lähettää lähettämättömät laskut automaattisesti keskiyöllä.

Automaattilähetys

Netvisor: Myynti - Laskutuksen asetukset - Automaattilähetys

Valitse ainakin "Ohjelmistorajapinnan kautta tuodut laskut" ja laskukanavat joita haluaa käyttää (suositus valita kaikki). Sen jälkeen muodostuneet laskut lähetetään automaattisesti joka yö, hieman puolen yön jälkeen.

Suoritusten haku

Siirry Laskutus -> Suoritukset -sivulle ja ota käyttöön suoritusten haku hakeaksesi suoritukset Netvisor-järjestelmästä klikkaamalla Ota käyttöön suoritusten haku Netvisorista -näppäintä.

Avautuvasta ikkunasta valitaan Ota käyttöön. Suoritukset haetaan käyttöönottohetkestä alkaen.