E-kassa on mahdollista yhdistää WooCommerce-alustalla toimiviin verkkokauppoihin. Yhdistämisen jälkeen WooCommerce-verkkokaupan tilauksia voi hakea verkkokaupasta ja maksaa kassalla. Lisäksi e-kassan tuotteita on mahdollista yhdistää WooCommercen tuotteisiin jolloin e-kassa vähentää tuotteen varastosaldoa verkkokaupasta aina kun tuotetta myydään e-kassassa.

Rajapinnan käyttöönotto WooCommerce-verkkokaupassa

Kirjaudu WooCommerce-verkkokauppasi hallintapaneelille ja valitse vasemman reunan valikosta WooCommerce -> Asetukset.

Valitse asetukset-sivun yläreunasta Edistyneet-välilehti

Klikkaa Edistyneet-välilehdellä REST API-Rajapinta -linkkiä

 Klikkaa seuraavaksi Lisää avain -näppäintä

Anna avaimen kuvaukseksi esimerkiksi e-kassa ja valitse oikeudet-kohtaan Lue/Kirjoita ja klikkaa lopuksi Luo API-avain -näppäintä.

Kopioi seuraavaksi ohjelman näyttämät avaimet talteen sillä tarvitset niitä seuraavassa vaiheessa.

Asetukset e-kassassa

Kirjaudu e-kassaasi ja avaa Asetukset -> WooCommerce.

Syötä URL-kenttään verkkokauppasi osoite ja WooCommercesta saamasi avain ja salasana niille varattuihin kenttiin ja klikkkaa Tallenna-näppäintä.

 Tilauksen maksaminen kassalla

E-kassan kassanäkymän vasemmassa reunassa on uusi WooCommerce-välilehti jonka kautta on mahdollista hakea verkkokaupan tilauksia tilauksen tilan, tilausnumero, asiakkaan nimen tai tuotteen perusteella.

Voit klikata tilausta listalta lisätäksesi tilauksen tuotteet kassatapahtumaan.

Kun tuotteet ovat kassalla, voitte päättää tapahtuman normaalisti käteis- tai korttimyynniksi kuten tavallisia tuotteita myydessä. Tilaus merkitään maksetuksi verkkokaupassa kun myynti viedään loppuun kassassa.

Tuotteiden linkittäminen e-kassassa

 Tuotteen voi linkittää WooCommerceen asettamalla raksin tuotteelle kohtaan Yhdistä WooCommerce-verkkokauppaan. Tuotteen tuotenumeron tulee olla sama kassaohjelmassa ja verkkokaupassa. Kun tuote on yhdistetty WooCommerce-verkkokauppaan, synkronoidaan e-kassan ja verkkokaupan tuotteen varastosaldo aina tuotteen kassamyynnin yhteydessä. 

WooCommerceen yhdistetyt tuotteet merkitään tuotelistalla WooCommerce-tunnuksella.