Voit valita haluamasi kielen alasvetovalikosta. You can select your preferred language from the drop-down menu. Du kan välja önskat språk från rullgardinsmenyn.

ALV-työkalulla voit muuttaa tietyn ALV-ryhmän/kannan tuotteet toiseen ALV-ryhmään. Esim. 2024 syyskuun uuden yleisen ALV-kannan tai jos tuote on ollut väärässä ALV-kannassa tai se on muuttunut.

Huom! Syyskuun ALV-muutoksen voit tehdä elokuun viimeisen myyntipäivän lopuksi/jälkeen tai syyskuun ensimmäisenä myyntipäivänä ennen ensimmäistä myyntiä. Muutosta ei voi tehdä etukäteen, koska tuotteiden ALV:t muuttuvat, muutos on kuitenkin tehtävä ennen syyskuun ensimmäistä myyntiä ettei myydä väärällä ALV:lla. Uuden ALV-ryhmän voit tehdä etukäteen valmiiksi. Voit valmistautua muutoksen miettimällä miten muutos vaikuttaa hintoihisi, haluatko lisätä ALV-muutoksen suoraan hintaan, säilyttää hinnat ennallaan tai hinnoitella manuaalisesti. ALV-työkalulla voi päivittää hinnat tuoterekisteriin ja avoimille kassa/laskutustapahtumille. Vanhoihin, jo tehtyihin myynteihin tai raportteihin ALV-työkalu ei muuta tietoja. Kun ALV-prosentti muutetaan tuoterekisteriin, uusi ALV tulee siitä hetkestä eteenpäin tehtäville myyntitapahtumille.

 • Tee ensin tarvittava ALV-ryhmä Asetukset -> Verot, tässä esimerkissä 25.5%. Jos sinulla on ollut useita 24% ryhmiä, tee vastaavat 25.5%. ALV-tunnus ja Tiliöintiehdotus liittyvät Netvisoriin, tarkista ne jos Netvisor käytössä. Ryhmän nimi tarvitaan vain jos sinulla on useita saman prosentin ryhmiä.
  ALV Verot Arvonlisävero

 • Siirry Asetukset -> ALV-työkalu, valitse ALV-ryhmä jonka tuotteet haluat muuttaa ja ALV-ryhmä johon haluat tuotteet muutettavan. Esim. 2024 syyskuun muutoksessa 24% -> 25.5%. Tarkista asetukset, esim. ao. kuvan asetuksilla tuoterekisteriin muutetaan ALV% ja hinnat päivitetään, avoimille kassa/laskutustapahtumille muutetaan vain ALV-prosentti, hinta jätetään ennalleen. Kun asetukset on oikein, klikkaa Suorita siirto.
  Vinkki! Useimmissa tapauksissa prosentti päivitetään kaikille ao. osioille eli tuoterekisteriin ja avoimille kassa/laskutustapahtumille. Hinnat päivitetään tapauksesta riippuen. ALV-muutos 25.5%

 • Seuraavalla ikkunalla näet vielä miten muutokset vaikuttavat ja muutosten määrät. Jos kaikki ok, klikkaa Suorita siirto
  ALV-siirto

 • Toiminto suoritetaan, odota hetki. Kun valmis, tarkista vielä tulokset.
  ALV Suoritetaan siirtoa valmis

Seuraa tarkasti ALV-muutoksen jälkeen kassaraportteja, että mitään tuotteita ei vahingossa ole jäänyt vanhaan ALV 24% ja myydä väärällä ALV:lla. Tarkista huolellisesti syyskuun kuukausiraportit.

Muutoksen peruminen

Tarvittaessa ALV-muutoksen voi perua ja palauttaa ALV:t ja hinnat ennalleen muuttamalla ALV-ryhmä takaisin vastaavasti. Kuitenkin jos hinnat palautetaan, pyöristyksistä johtuen hinnaksi ei välttämättä tule ihan sama vaan voi olla sentin ero alkuperäiseen verrattuna.

ALV-muutoksen laskentakaava

ALV-muutoksessa lasketaan ensin veroton myyntihinta ja siihen lisätään uusi vero. Esim. 2024 syyskuun muutoksessa, jos vanha hinta on 10 €: 10 / 1,24 * 1,255 = 10,120.

Kysyttävää tai tarvitsetko apua?

Autamme tarpeen mukaan. Voit varata soittoajan tukeemme tästä. Jos oletat tarvitsevasi apua, ole yhteydessä hyvissä ajoin. Syyskuussa ALV-muuttuu tuhansilla käyttäjillämme, joten silloin asiakaspalvelussa on todennäköisesti ruuhkaa.