Voit valita haluamasi kielen alasvetovalikosta. You can select your preferred language from the drop-down menu. Du kan välja önskat språk från rullgardinsmenyn.

E-kassa tukee jo uutta, syyskuussa 2024 tulevaa 25,5 arvonlisäverokantaa.

Keräämme tälle sivulle aiheeseen liittyvää tietoa ja laitamme vielä tiedotetta elokuussa. Teimme ALV-muutoksen käyttäjillemme mahdollisimman helpoksi ja uudella ALV-työkalulla asia hoituukin nappia painamalla.

Voit muuttaa tuotteiden ALV:t helposti ALV-työkalulla (Asetukset -> ALV-työkalu).

Huom! Syyskuun ALV-muutoksen voit tehdä elokuun viimeisen myyntipäivän lopuksi/jälkeen tai syyskuun ensimmäisenä myyntipäivänä ennen ensimmäistä myyntiä. Muutosta ei voi tehdä etukäteen, koska tuotteiden ALV:t muuttuvat, muutos on kuitenkin tehtävä ennen syyskuun ensimmäistä myyntiä ettei myydä väärällä ALV:lla. Uuden ALV-ryhmän voit tehdä etukäteen valmiiksi. Voit valmistautua muutoksen miettimällä miten muutos vaikuttaa hintoihisi, haluatko lisätä ALV-muutoksen suoraan hintaan, säilyttää hinnat ennallaan tai hinnoitella manuaalisesti. ALV-työkalulla voi päivittää hinnat tuoterekisteriin ja avoimille kassa/laskutustapahtumille. Vanhoihin, jo tehtyihin myynteihin tai raportteihin ALV-työkalu ei muuta tietoja. Kun ALV-prosentti muutetaan tuoterekisteriin, uusi ALV tulee siitä hetkestä eteenpäin tehtäville myyntitapahtumille.

ALV-työkalun ohjeet löydät tästä

Vinkki! Jos sinulla on vielä perinteinen kassakone tai muu kassajärjestelmä, joka ei tue uutta arvonlisäverokantaa, e-kassa on helppo ja edullinen ratkaisu ja saat samalla modernin ja helpon kassaratkaisun.

ALV-muutos Arvonlisävero 25,5%