Huom. Ohje on tarkoitettu e-kassaohjelmaan integroitaville maksupäätteille.

Valitse ensin maksupääte kassanäkymän vasemmasta reunasta. Pääte on valmiiksi valittuna kun kassa avataan mikäli käytössänne on vain yksi maksupääte.

Aloita lisäämällä kassaan asiakkaan tuotteet ennen korttimaksun vastaanottoa.

 

Voit aloittaa korttimaksun klikkaamalla Korttimaksu-näppäintä.

Korttimaksun aloittamisen jälkeen ruudulle aukeaa maksupääteikkuna, joka opastaa läpi korttimaksutapahtuman. Aluksi maksupääte pyytää asiakasta syöttämään kortin laitteeseen.

Voit keskeyttää maksun Keskeytä-painiketta klikkaamalla ja yrittää uudelleen klikkaamalla Aloita maksu -painiketta. Voit sulkea maksupääteikkunan klikkamalla Peruuta-näppäintä.

Kortin syöttämisen jälkeen maksupääte pyytää asiakasta valitsemaan käyttötavan jos kortissa on sekä debit, että credit-ominaisuus.

 Seuraavaksi maksupääte pyytää asiakasta syöttämään PIN-koodin.

PIN-koodin syöttämisen jälkeen maksupääte tekee varmennuksen ja lopuksi pyytää poistamaan kortin laitteesta.

Kun kortti otetaan pois laitteesta, tulostaa kassaohjelma kuitin jos automaattinen kuitintulostus on käytössä ja näyttää tapahtuman päätösruudun.

Halutessasi voit tulostaa kuittikopion klikkaamalla Kuittikopio-näppäintä tai Asiakkaan kuitti -näppäintä jos käytössäsi on kuittitulostimella varustettu maksupääte. Klikkaa lopuksi Jatka-näppäintä jonka jälkeen kassa on valmis vastaanottamaan seuraavaa tapahtumaa.

 

Katso myös ohje "Hyvitysmaksu tai maksun peruminen maksupäätteellä"

 

Katso myös ohje "Kesken jääneen korttimaksun jatkaminen"