Voit valita haluamasi kielen alasvetovalikosta. You can select your preferred language from the drop-down menu. Du kan välja önskat språk från rullgardinsmenyn.

Poplapay/Npay Yomani/Yoximo maksupäätteen tuki on päättynyt.

Huom! Suosittelemme, että maksupäätteen asennus tehdään yhdessä etätukemme kanssa, niin voimme varmistaa, että kaikki menee oikein ja opastaa teidät alkuun.
Voit pyytää asennuksen puh. 010-085 999. Edistyneet/kokeneet käyttäjät ja ATK-tukihenkilöt ym. voivat tehdä asennuksen itse tämän ohjeen mukaan.

Ekassaan on mahdollista integroida Poplapay Yomani ML, Yomani XR tai Yoximo -maksupääte.

Yomani ML -maksupäätteen mukana toimitetaan musta USB-virtajohto joka kytketään virta-adapterilla sähköpistorasiaan.

Lisäksi tarvitset ethernet -kaapelin, mikäli sellaista ei ole tilattu maksupäätteen yhteydessä.

Kytke ethernet -kaapeli maksupäätteen takana olevaan ethernet -porttiin (kuvassa merkitty punaisella).

Kytke ethernet -kaapeli sen jälkeen modeemin tai reitittimen takana olevaan ethernet -porttiin (kuvassa merkitty punaisella).

Kytke maksupäätteen mukana tullut verkkovirta-adapteri USB-kaapeliin.

Kytke kaapelin toinen pää maksupäätteen takana olevaan USB-porttiin (kuvassa merkitty punaisella).

Kytke lopuksi virtajohto virtapistokkeeseen, jolloin maksupääte käynnistyy. Ensimmäisen käynnistymisen aikana maksupääte lataa päivitykset ja käynnistyy useita kertoja uudelleen. Odota kärsivällisesti, maksupäätteen ensimmäinen käynnistyminen voi kestää jopa 15 minuuttia. Kun maksupääte on käynnistynyt, ruudulla näkyy Note Shot Oy -teksti.

Asetukset kassaohjelmassa

Seuraavaksi kirjaudu ekassa.fi ohjelmaasi ja aseta tarvittavat asetukset alla olevan ohjeen mukaisesti.

Avaa ohjelman Maksupäätteet -sivu klikkaamalla ohjelman ylävalikosta Asetukset -> Maksupäätteet.

maksupaatteet

 

Maksupäätteet -sivulla näet listan käytössä olevista integroiduista maksupäätteistä. Voit lisätä uuden maksupäätteen klikkaamalla Lisää uusi maksupääte -näppäintä.

Maksupääte voidaan yhdistää 1. Internetin kautta (suositus) tai 2. Lähiverkon kautta.

1. Yhteystyyppi Internet (suositus)

Huom! Voit pyytää tukeamme asentamaan päätteen ja tarkistamaan toiminnan kun olet kytkenyt päätteen nettiin. Puh. 010-085 999 tai tuki(ät)noteshot.fi . Halutessasi voit tehdä asennuksen myös itse alla olevan ohjeen mukaan.

Valitse Yhteystyyppi Internet, syötä Päätteen ID. Käyttäjänimi ja Salasana jätetään oletus/tyhjä jos pääte tilattiin Note Shot Oy:n kautta. Jos pääte tuli muualta, pyydä tunnukset päätteen toimittajalta.

Tee yhteystesti painamalla "YHTEYSTESTI" -painiketta, Tila -sarakkeeseen tulee teksti "Yhdistetty: Yhteys on toiminnassa", jos asetukset on oikein ja lopuksi "Suljettu: Yhteystesti lopetettiin."

2. Yhteystyyppi Lähiverkko (jos Internet -yhteystyyppi ei ole käytettävissä)

Lisää päätteen IP-osoite tai MAC. MAC-nimi tulee olla muodossa 000811223a4b ilman välimerkkejä. Maksupäätteesi MAC-nimen näet Poplaview-palvelusta. Huomaa, että MAC-nimi ei toimi kaikissa käyttöjärjestelmissä eikä verkkokokoonpanoissa. Yhteyden toiminnan voit testata klikkaamalla Yhteystesti-näppäintä. Yhteystesti ottaa yhteyden maksupäätteeseen ja sulkee sen automaattisesti viiden sekunnin kuluttua. Voit asettaa raksin Tulostus-kohtaan jos maksupääte on kuittitulostimella varustettu ja haluat käyttää maksupäätteen tulostinta kuitin tulostamiseen.

Maksupäätteen IP-osoitteen löydät maksupäätteen käynnistymisen yhteydessä maksupäätteen ruudulta.

Oikean maksupäätteen valinta kassalla

Voit valita käyttämäsi maksupäätteen kassalla jos käytössäsi on useampi kuin yksi maksupääte. Kassanäkymän vasemmassa yläreunassa, myyjävalinnan alla, on maksupäätteen valintalaatikko. Integroitumaksupääte on valmiiksi valittu jos järjestelmässä on vain yksi integroitu maksupääte. Voit vaihtaa maksupäätteen valinnan Ei maksupäätettä tai erillinen maksupääte -kohtaan jos otat maksun vastaan päätteellä joka ei ole kassaohjelmaan yhdistetty. Useita integroituja päätteitä käytettäessä on oikea pääte valittava aina kun kassa avataan.

 Katso seuraavaksi ohje "Korttimaksun vastaanottaminen

 

Palaa ohjeisiin