Voit valita haluamasi kielen alasvetovalikosta. You can select your preferred language from the drop-down menu. Du kan välja önskat språk från rullgardinsmenyn.
Lasku -ikkunan toimituksen tila näkyy seuraavasti:
Toimitus kokonaan/osittain (Toimita nyt, Toimitettu, Toimitusvahvistus, Lähete)
  • Toimita nyt -sarakkeessa näkyy oletuksena rivin jäljellä oleva, nyt/seuraavaksi toimitettava määrä. Jos Toimita nyt -arvoa ei ole asetettu, määrä näkyy harmaa "placeholder" ja toimitetaan oletuksena kaikki eli jäljellä oleva määrä. Jos haluat toimittaa vain osan, aseta haluamasi määrä +/- -painikkeilla tai kirjoittamalla.
  • Toimitettu -sarakkeessa näkyy aikaisemmin toimitettu määrä.
  • Ylitoimitus ei ole sallittu, riviä ei voi toimittaa enempää kuin sitä on tilattu. Ylitoimitus näkyy Toimita nyt -sarakkeessa punaisena.
  • Toimita nyt -painikkeella voit merkitä tuotteet toimitetuksi ja päivittää varaston, ilman tulostamista. Käytä tätä jos ET halua tulostaa Lähetettä tai Toimitusvahvistusta.
  • Tulosta ja Lähetä -painikkeilla voit tulostaa/lähettää Toimitusvahvistuksen, Laskun tai muun lomakkeen ja samalla merkitä toimituksen ja päivittää varaston.

Toimituksen logiikka

Oletuksena toimitetaan aina kaikki, rivin jäljellä oleva määrä. Jos Toimita nyt -ei ole asetettu, se näkyy harmaa "placeholder" ja seuraa automaattisesti rivin kpl -määrää. Eli jos haluat toimittaa kaikki jäljellä olevat, Toimita nyt -arvoja ei tarvitse asettaa. Jos haluat toimittaa osittain, aseta niiden rivien Toimita nyt -arvot, joita ei toimiteta tai toimitetaan osittain.

Toimittaminen kerralla, kokonaan

Jos toimitat kerralla kaikki jäljellä olevat tuotteet, riittää että käytät Toimita nyt -painiketta tai tulostat/lähetät Toimitusvahvistuksen tai Laskun. Jos rivin Toimita nyt -arvo on asetettu ja haluat palauttaa sen oletukseksi, tyhjennä Toimita nyt -kenttä, jolloin se näkyy harmaana placeholder.
Tulosta/Lähetä modal ehdottaa automaattisesti toimitusta, jäljellä olevat määrät ja tuotteet merkitään toimitetuksi ja päivitetään varasto:
Toimita kokonaan kerralla

Osittainen toimitus

Jos haluat toimittaa osittain, aseta niiden rivien Toimita nyt -arvot, joita ei toimiteta tai toimitetaan osittain. Rivit joille ei ole asetettu Toimita nyt -arvoa, toimitetaan oletuksena jäljellä oleva määrä. Käytä Toimita nyt -painiketta tai tulosta/lähetä Toimitusvahvistus tai Lasku. Tulosta/Lähetä modal ehdottaa automaattisesti toimitusta, Toimita nyt -sarakkeessa olevat määrät ja tuotteet merkitään osittain toimitetuksi ja päivitetään varasto:
Toimita osittain, osittainen toimitus