Voit valita haluamasi kielen alasvetovalikosta. You can select your preferred language from the drop-down menu. Du kan välja önskat språk från rullgardinsmenyn.

E-kassa sisältää kevyen toiminnanohjausjärjestelmän. Voit esim. kirjoittaa e-kassalla tarjouksen, josta muodostetaan tilaus, tulostetaan lähete, toimitetaan ja lopuksi laskutetaan.

Marraskuu 2023 päivityksen yhteydessä e-kassaan tulee tilauksen/laskun toimitustilan seuranta rivikohtaisesti ja lasku/ennakkolasku -toiminto. Eli tilaus/lasku voi olla esim. kokonaan tai osittain toimitettu. e-kassa ehdottaa jatkossa automaattisesti toimitusta oikeassa vaiheessa maksuehdon mukaan.

Maksuehdon lisäys ja muuttaminen

Maksuehdot löydät Yleiset asetukset -> Maksuehdot, josta voit lisätä ja muokata maksuehtoja. Maksuehto maksuehdon tyyppi toimitetaan toimitustila ennakkolasku ennakkomaksu

Voit valita Maksuehdolle Toimitetaan -tilan eli tyyppi (lasku vai ennakkolasku). Laskun ja ennakkolaskun ero on, että "lasku" -maksuehdolla esim. "7 päivää" tuotteet voidaan toimittaa laskutusvaiheessa tai jo ennen sitä. Ennakkolaskun tuotteet toimitetaan yleensä vasta kun lasku on maksettu.

Jos samaa maksuehtoa käytetään "ristiin" laskuille ja ennakkolaskuille. Kannattaa ko. maksuehdon toimitustilaksi valita "Ei määritetty".

Tilaus/Toimitusprosessi lasku ja ennakkolasku

Asetukset -> Yleiset asetukset voit valita millaista tilaus/toimitusprosessia yrityksesi yleensä laskutuksessa käyttää. Esim. jos yleensä tehdään aina Tarjous, valitse oletuslomakkeeksi Tarjous. Jos lähdet yleensä suoraan laskusta liikkeelle valitse oletuslomakkeeksi Lasku tai Lasku (verottomat hinnat). Valitse maksuehto sen mukaan käytätkö yleensä laskua vai ennakkolaskua. Valitaan se mitä käytetään yleensä, poikkeuksia voi tehdä tilauskohtaisesti. Maksuehdon voi asettaa myös asiakaskohtaisesti.

Tässä esimerkissä yritys lähtee yleensä Tarjouksesta liikkeelle, oletusmaksuehdon ollessa 14 päivää (normaali lasku), joten asetetaan asetukset seuraavasti:
tilaus/toimitusprosessi lasku ennakkolasku

1. Tehdään ensin tarjous

- Tehdään uusi tilaus ja valitaan tilaksi Tarjous:
Tarjouksen luonti ekassalla
- Valitse haluamasi asiakas
- Lisää haluamasi tuotteet ja laske haluamasi tarjous esim. lisäämällä alennus tai voit käyttää asiakaskohtaista hinnastoa Kampanjat -toiminnolla.
alennusprosentti prosenttialennus
- Tulostetaan tarjous
tarjous esimerkki esimerkkitarjous

2. Toimitus/Lähete

- Kun tarjous on hyväksytty, tässä esimerkissä käytettiin normaali laskua, joten voit tulostaa Lähetteen tai Toimitusvahvistuksen ja toimittaa tuotteet.
lähete esimerkki
- Tässä esimerkissä Maksuehto oli normaali lasku 14 päivää, Tulostus -ikkuna ehdottaa oletuksena toimitusta:
Kun tulostetaan toimitusvahvistus normaali lasku maksuehdolla, ehdotetaan oletuksena toimitusta.

3. Laskutus

Kun tuotteet on toimitettu, lähetetään lasku. Koska tässä esimerkissä tuotteet on jo toimitettu, laskun tulostus/lähetys näyttää että tuotteet on jo toimitettu ja vain lasku tarvitsee tulostaa/lähettää:
Kun tulostetaan toimitettu lasku. Näytetään että tuotteet on jo toimitettu ja vain lasku tarvitsee tulostaa/lähettää.
lasku esimerkki esimerkkilasku

4. Maksettu lasku

Kun lasku maksetaan, näet toimituksen tilan heti kun maksusuoritus kirjataan (Suoritukset -ikkuna tai Ropo/Netvisor automaattinen suoritusten haku).
Kun lasku on maksettu, näkyy toimitustila Suoritukset -ikkunalla.

Näet toimitusta odottavat tilaukset hallintapaneelilla

Toimitettavat toimitusta odottavat tilaukset näkyy hallintapaneelilla.

Laskulistalla näet toimitusta odottavat eli toimitettavat tilaukset, voit myös käyttää suodattimia

Laskulistalla näet toimitettavat eli toimitusta odottavat tilaukset ja voit käyttää suodattimia ja suodattaa haluamasi tilaukset/laskut.

Tehtyjen tarjouksien tarkastelu ja selailu

Jos haluat katsoa kaikki tehdyt tarjoukset ja vain tarjoukset. Klikkaa laskulistalla Suodatin -> Näytä kaikki laskut ja sen jälkeen -> Tarjous, niin lista näyttää pelkästään tarjoukset

Palaa ohjeisiin