Voit valita haluamasi kielen alasvetovalikosta. You can select your preferred language from the drop-down menu. Du kan välja önskat språk från rullgardinsmenyn.

Vinkki! Voit käyttää useimpia toimintoja pelkällä näppäimistöllä. Voit siirtyä seuraavaan kenttään/sarakkeeseen sarkain/tabulaattori -näppäimellä ja edelliseen kenttään Shift+Tabulaattori! Haku -kenttä, Tuotenro. ja Tuote/Nimi kenttä hakee Enter -näppäimellä.

Voit luoda uuden tilauksen/laskun napsauttamalla ylävalikosta Laskutus -> Luo uusi lasku -linkkiä.

Lasku -ikkuna avautuu. Vasemmassa yläreunassa näkyy laskutettavan asiakkaan tiedot ja oikealla laskun perustiedot.

1. Asiakkaan lisäys laskulle

Voit hakea asiakasrekisterissä olevan asiakkaan klikkaamalla Hae asiakas -näppäintä joka avaa haku -ikkunan. Haku -ikkunalla voit hakea asiakasta nimellä tai hakea listan kaikista asiakkaista napsauttamalla Etsi-näppäintä.

Valitse asiakas laskulle napsauttamalla Valitse asiakas -näppäintä.

Voit muokata asiakkaan tietoja napsauttamalla Muokkaa asiakasta -näppäintä tai luoda uuden asiakkaan Uusi asiakas -painikkeella.

2. Laskun perustietojen muokkaus

Voit muokata laskun perustietoja oikean reunan Muokkaa laskua -painikkeella. HUOM! Laskunumero ja viitenumero luodaan automaattisesti kun lasku tulostetaan, lähetetään tai merkitään laskutettu -tilaan. Laskun päiväyksen ja eräpäivän voi vaihtaa kalenteri -kuvakkeesta. Päivät määräytyvät automaattisesti maksuehdon mukaan kun laskun tila muutetaan laskutetuksi jos päiviä ei ole valittu.

3. Tuotteen lisääminen laskulle

Vinkki! Voit käyttää useimpia toimintoja pelkällä näppäimistöllä. Voit siirtyä seuraavaan kenttään/sarakkeeseen sarkain/tabulaattori -näppäimellä ja edelliseen kenttään Shift+Tabulaattori! Haku -kenttä, Tuotenro. ja Tuote/Nimi kenttä hakee Enter -näppäimellä.

Voit lisätä tuotteen laskulle käyttämällä haku, Tuotenro tai Tuote -kenttää. Kirjoita tuotteen nimi, tuotenumero tai viivakoodi haku -kenttään ja paina Enter tai Etsi -painiketta hakukentän vierestä.

Haku -ikkuna aukeaa ja näyttää listan tuotteista.

Voit lisätä tuotteen laskulle Lisää laskulle -näppäimellä.

 

 Tuoterivin tiedot ovat vapaasti muokattavissa kun tuote on lisätty laskulle. Voit myös luoda tuoterivin kirjoittamalla tuoteriville haluamasi tiedot vaikka tuotetta ei olisi perustettu tuoterekisteriin.

4. Viestin lisääminen laskulle

Voit lisätä laskulle haluamasi viestin kirjoittamalla sen Viesti -kenttään. Viesti tulostuu laskun alareunaan.

5. Laskun tulostaminen ja lähettäminen

Voit tulostaa tai lähettää laskun asiakkaalle alareunasta löytyvillä painikkeilla. Tallenna ensin lasku, jonka jälkeen Tulosta, Avaa PDF ja Lähetä sähköpostiin näppäimet aktivoituvat. Tulosta -näppäintä napsauttaessa ohjelma kysyy, muutetaanko laskun tila Laskutetuksi ja vähennetäänkö tuotteet varastosta.

Lähetä sähköpostiin -näppäintä napsautettaessa ohjelma pyytää vielä tarkistamaan asiakkaan sähköpostiosoitteen, muutetaanko laskun tila laskutetuksi ja vähennetäänkö tuotteet varastosta.

Kun napsautat Lähetä lasku -näppäintä saat vielä vahvistuksen laskun lähetyksestä.

Palaa ohjeisiin