Voit valita haluamasi kielen alasvetovalikosta. You can select your preferred language from the drop-down menu. Du kan välja önskat språk från rullgardinsmenyn.

Tässä ohjeessa käydään läpi lahjakortin myynti ja käyttö, Lahjakortti -ominaisuutta hyödyntäen.

Lahjakortin myynti

Lahjakortti on myytäessä arvonlisäverotonta myyntiä joka tarkoittaa sitä, että myydyt lahjakortit näkyvät raporteilla arvonlisäveroerittelyn ALV 0% -kohdassa. Lahjakortin myyntiä varten tarvitset tuotteen jonka voi lisätä ohjelman ylävalikosta Tuotteet -> Lisää uusi tuote -kohdasta. Lahjakortin nimi voi olla "Lahjakortti" ja tuotteen tyypiksi tulee valita lahjakortti. Lahjakortin hinnan voi jättää nollaksi jolloin hinta kysytään kassalla kun lahjakortti lisätään kassatapahtumaan. Eri arvoisia lahjakortteja varten ei siis tarvitse luoda omia tuotteita vaan yksi lahjakortti-tuote riittää.

 

Lahjakortti näkyy normaalina tuotteena kassan tuotelistalla kun se on lisätty tuoterekisteriin.

Lahjakortti-tuotteen valitsemisen jälkeen aukeaa kassalla ikkuna johon voit syöttää lahjakortin hinnan, saajan sekä lahjakortin voimassaoloajan. Lahjakortin oletusvoimassaoloaika on kuusi kuukautta mutta tämä on muutettavissa ohjelman Asetukset -> Yleiset asetukset -> Lahjakortin voimassaoloaika -kohdasta. Lahjakortin voimassaoloaikaa voi myös aina muuttaa siinä vaiheessa kun lahjakortti lisätään kassatapahtumaan.

Kun klikkaat Jatka-painiketta ilmestyy lahjakortti-tuote kassan tuoteriville kuin mikä tahansa normaali tuote. Voit lisätä myös muita tuotteita tai lahjakortteja samaan myyntitapahtumaan jolloin ne näkyvät normaali tuoterivin tavoin.

Lahjakortin myynti päätetään normaalin kassamyynnin tavoin esim. kortilla tai käteisellä. Tapahtuman päättämisen jälkeen näet vielä ilmoituksen myydyistä lahjakorteista.

Voit jatkaa seuraavaan kassatapahtumaan klikkaamalla Jatka-painiketta.

Myytyjen lahjakorttien tarkastelu ja muokkaaminen

Voit tarkastella myytyjä lahjakortteja ohjelman Tuotteet -> Lahjakortit-sivulta.

Listalla näet kaikki lahjakortit sekä niiden saajan, arvon sekä voimassaoloajan.

Voit muokata lahjakorttia klikkaamalla Muokkaa-näppäintä.

Voit tehdä haluamasi muutokset lahjakorttiin ja tallentaa tiedot klikkaamalla Tallenna-näppäintä.

Lahjakortilla maksaminen kassalla

Kassan maksutapoihin on lisätty uusi Lahjakortti-painike lahjakortilla maksamista varten.

Lahjakortti-painiketta klikataan kun asiakas haluaa maksaa tuotteensa kokonaan tai osittain lahjakortillaan. Lahjakortin hakuikkuna aukeaa kun Lahjakortti-maksutapaa klikataan.

Voit hakea lahjakorttia joko syöttämällä asiakkaan nimen, valitsemalla asiakkaan alasvetovalikosta tai kirjoittamalla lahjakortin numeron. Klikkaa Jatka-painiketta jatkaaksesi. Seuraavalla ikkunalla näytetään asiakkaan lahjakortit joista voit valita käytettävän lahjakortin jos asiakkaalla on olemassa useampia lahjakortteja.

Klikkaa Jatka-painiketta valittuasi oikean lahjakortin jonka jälkeen tapahtuma päättyy normaalin kassatapahtuman tavoin ja summa vähennetään valitulta lahjakortilta.

Lahjakortit raporteilla

Myydyt lahjakortit eritellään Myynti tuotteittain -raportilla. Myydyt lahjakortit näkyvät omana tuoterivinään myytyjen tuotteiden listalla sekä myytyjen lahjakorttien yhteissumma näytetään raportin arvonlisäveroerittelyssä ALV 0% rivillä. Käytettyjen lahjakorttien maksut löytyvät maksutapaerittelystä Lahjakortti-maksutavan riviltä.

 Lahjakorttien myynti laskuttamalla

Lahjakortteja on mahdollista myydä laskulla seuraavalla tavalla. Lisää lahjakortit kassatapahtumaan. Päätä tapahtuma Lasku-maksutavalla jolloin ohjelma siirtää tapahtuman laskutukseen ja luo välittömästi järjestelmään tapahtumalla olleet lahjakortit. Näin asiakas saa lahjakortit heti mukaansa ja voit laskuttaa lahjakortit asiakkaalta jälkikäteen sovitusti.

Palaa ohjeisiin