Voit valita haluamasi kielen alasvetovalikosta. You can select your preferred language from the drop-down menu. Du kan välja önskat språk från rullgardinsmenyn.

E-kassa tallentaa keskeneräisen kassatapahtuman kassan Kesken-välilehdelle jos tapahtumaa ei viedä loppuun vaan se keskeytetään ennen kuin tapahtuma on kokonaan maksettu. Tällaisia tilanteita voivat olla esim. korttimaksun keskeytyminen tai jos kassatapahtuma on maksettu vain osittain. Kassatapahtuma tallentuu Keskeneräiseksi myös siinä tilanteessa kun kassa menettää yhteyden maksupäätteeseen kesken korttimaksun.

Keskeneräiset kassatapahtumat löydät kassan Kesken-välilehdeltä

Voit tarkistaa tapahtuman korttimaksun tilan klikkaamalla Tarkista päätteeltä -näppäintä. Kassa avaa yhteyden maksupäätteelle ja tarkistaa onko kyseinen tapahtuma jo maksettu. 

Kassa ilmoittaa tarkistuksen jälkeen ettei suoritusta löytynyt maksupäätteeltä mikäli maksua ei ole onnistuneesti viety loppuun saakka. Voit viedä tapahtuma kassaan Vie kassaan -näppäintä napsauttamalla jolloin ohjelma siirtää tapatuman Kassa-välilehdelle missä sen käsittelyä voi jatkaa normaalisti.

Kassa ilmoittaa suorituksen löytymisestä jos tapahtuman maksaminen on onnistunut maksupäätteellä. Tällöin voit merkitä tapahtuman maksetuksi ja tulostaa kuitin jonka jälkeen tapahtuma poistuu Kesken-välilehdeltä ja siirtyy historia-välilehdelle.

 

 

Palaa ohjeisiin