Voit valita haluamasi kielen alasvetovalikosta. You can select your preferred language from the drop-down menu. Du kan välja önskat språk från rullgardinsmenyn.

Kun lisäät/haet tuotteita kassalla, jos haku palauttaa vain yhden tuotteen, kassa lisää tuotteen automaattisesti tapahtumalle. Hakuasetuksilla voit säätää, että haku palauttaa yleensä vain halutun tuotteen.

Hakuasetusten pysyvä muuttaminen Asetuksissa:

Asetukset -> Yleiset asetukset -> Kassan tuotelistan asetukset -> Haku asetukset -kohdassa voit määrittää, miten haluat hakea tuotteita kassalla:

kassan hakuasetukset
Valitse millä tiedoilla haet tuotteita kassalla ja onko Laaja vastaavuus käytössä:
 • Tuotenumero: valitse jos haluat hakea tuotenumerolla
 • Viivakoodi: valitse jos haluat hakea viivakoodilla
 • Nimi: valitse jos haluat hakea nimellä
 • Valmistaja: valitse jos haluat hakea valmistajalla
 • Laaja vastaavuus: koskee kaikkia edellä valittuja tietoja:
  • Jos Laaja vastaavuus on päällä, haku palauttaa tuotteen, jos jokin edellä valittu tieto sisältää hakusanan jossain kohti. Esim. tuotenumero 1 löytää myös tuotenumerot 10 ja 11 ja nimi omena löytää myös omenapiirakka.
  • Jos Laaja vastaavuus ei ole päällä, käytetään tarkkaa hakua. Haku palauttaa tuotteen jos jokin edellä valittu tieto on täysin sama kuin hakusana. Esim. tuotenumero 1 löytää vain tuotteen, jonka tuotenumero on 1 ja nimi omena palauttaa vain tuotteen, jonka nimi on täsmälleen omena.

Esim.

 • Jos haet pääasiassa tuotenumerolla, kannattaa Laaja vastaavuus -ottaa yleensä pois päältä. Niin esim. tuotenumero 1 palauttaa vain tuotenumeron 1 tuotteen. Jos Laaja vastaavuus on päällä, tuotenumero 1 palauttaa kaikki tuotteet missä hakusana esiintyy esim. 1, 10, 100 jne...
 • Jos käytät pääasiassa viivakoodia, viivakoodit ovat yleensä yksilöllisiä, silloin haku palauttaa viivakoodilla aina yhden tuotteen, joten hakuasetuksilla ei ole juuri merkitystä
 • Jos haet pääasiassa nimellä, Laaja vastaavuus voi/kannattaa olla yleensä päällä, niin nimeä ei tarvitse kirjoittaa kokonaan. Kuitenkin jos tuotteiden nimet ovat hyvin samankaltaisia ja tuotehaku palauttaa liikaa tuotteita, ota Laaja vastaavuus pois käytöstä tilapäisesti tai pysyvästi.
 • Tilapäinen muutos kassalla:

  Voit muuttaa hakuasetuksia tilapäisesti kassalla, jos poikkeuksellisesti et löydä tuotetta tai haku palauttaa liian paljon tuotteita:

  kassan haku asetukset kassalla

  Esim. Tässä esimerkissä Laaja vastaavuus on päällä. Haku tuotenumerolla 1 palauttaa tuotteet 1, 10 ja 11. Joten tuotetta ei lisätä automaattisesti kassatapahtumalle:

  kassa haku tuotenumerolla laaja vastaavuus käytössä

  Otetaan Laaja vastaavuus pois käytöstä:

  kassa hakuasetukset laaja vastaavuus pois käytöstä

  Tämän jälkeen tuotenumero 1 palauttaa vain tuotteen 1 ja tuote lisätään automaattisesti kassatapahtumalle:

  kassa haku tuotenumerolla laaja vastaavuus pois käytöstä

  Huom! Jos muutat hakuasetuksia kassalla, asetukset muistetaan vain siihen asti kun kassa -ikkuna on avoinna. Jos haluat kassan muistavan asetuksen ja muuttaa asetuksia pysyvästi, muuta asetukset Yleiset asetukset kautta.

  Vinkki! Jos käytät tuotenumeroita kassalla eli myyt kassalla tuotenumeroilla, mieti huolellisesti tuotenumerointi.
  Jos käytät juoksevaa tuotenumerointia, tuotenumerointi kannattaa aloittaa siitä, kuinka monta tuoteartikkelia on. Esim. jos sinulle on tulossa 100 tuotetta, aloita tuotenumerointi 100:sta, ei 1:stä. Jos tuotteita on tulossa enemmän kuin 1000 tai haluat varautua siihen, aloita tuotenumerot 1000:sta jne.
  Ota tarvittaessa yhteys asiantuntijaamme.

  Soita tarvittaessa tukeen 010-085 999 niin mietitään yhdessä juuri sinulle sopivat asetukset, että saat kassasta ja hakuasetuksista täyden hyödyn irti.