Voit valita haluamasi kielen alasvetovalikosta. You can select your preferred language from the drop-down menu. Du kan välja önskat språk från rullgardinsmenyn.

Voit tuoda asiakkaita e-kassan Asiakkaat -> Asiakkaiden tuonti -sivulla.

 Lataa tyhjä tuontitiedosto tietokoneellesi sivun oikean reunan linkistä. Voit valita haluatko käyttää csv, xls vai xlsx -tiedostoa joissa on valmiina tarvittavat sarakkeiden otsikot.

Avaa tiedosto taulukkolaskentaohjelmaasi ja täytä asiakkaan tiedot taulukon riveille. Kaikkia tietoja ei ole pakko täyttää mutta nimi ja asiakasnumero ovat pakollisia tietoja. Mikäli e-kassassasi on jo olemassa olevia asiakkaita ja tuotavalla asiakkaalla on sama asiakasnumero, päivitetään olemassa olevan asiakkaan tiedot vastaamaan tuotuja tietoja.

Huomioitavia asioita tietojen tyypeissä:

Asiakasnumero: Max 50 merkkiä pitkä. Pakollinen tieto
Nimi: Max 100 merkkiä pitkä. Pakollinen tieto
Asiakastyyppi: 1 = yritysasiakas, 2 = yksityisasiakas
y_tunnus: Yrityksen y-tunnus
ale_prosentti: Asiakkaalle annettava alennus prosentti. Syötä vain numero ilman % merkkiä.
Käyntiosoite: Max 255 merkkiä
Postinumero: Max 50 merkkiä
Kaupunki: Max 150 merkkiä
Maa_koodi: Max 3 merkkiä. Esim. FIN.
Emai: Max 255 merkkiä
Puhelin: Max 50 merkkiä
Laskutus_nimi: Max 255 merkkiä
laskutus_y_tunnus: laskutuksessa käytettävä y-tunnus
laskutus_osoite: max 255 merkkiä
laskutus_postikoodi: max 50 merkkiä
laskutus_kaupunki: max 150 merkkiä
laskutus_yhteyshenkilö: max 255 merkkiä
laskutus_email: max 255 merkkiä
verkkolaskuosoite: max 255 merkkiä
valittaja: max 255 merkkiä
valittaja_tunnus: max 255 merkkiä
laskutus_tapa: Posti = post, Sähköposti = email, Verkkolasku = evoice
laskun_kieli: esim fin

Kun asiakastiedot on lisätty tiedostoon, voit ladata tiedot e-kassaan Asiakkaiden tuonti -sivulla. Tiedostotyyppiä ei tarvitse vaihtaa kun käytät e-kassan tuontitiedostoa asiakastietojen tuontiin. Valitse tiedosto tietokoneeltasi klikkaamalla Selaa... -näppäintä ja lähetä tiedosto klikkaamalla Lähetä tiedosto -näppäintä.

 

Tiedoston latauksen jälkeen siirrytään tuonnin esikatselunäkymään jossa voit tarkastella asiakastietoja ennen tallennusta. Sivun yläreunasta näet päivitettävien asiakkaiden määrän joka tarkoittaa jo olemassa olevien asiakkaiden tietojen päivitystä sekä kaikkien tuotavien asiakkaiden määrän.

 

Voit tallentaa asiakkaat klikkaamalla Tallenna asiakkaat -näppäintä. Huomaa, että suurien asiakasmäärien tallennuksessa voi kestää pitkään. Onnistuneen tuonnin jälkeen palataan takaisin Asiakkaiden tuonti -sivulle missä näytetään ilmoitus tuonnin onnistumisesta.